Nieuws
Inschrijving 14 van Kameleon Terherne

Inschrijving 14 van Kameleon Terherne

De wandeltocht “De 14 van Kameleondorp Terherne” wordt dit jaar op 28 maart georganiseerd.  Het is een avondwandeling van ongeveer 14,32 kilometer rondom en door Terherne. Gedurende de tocht passeren de deelnemers 14 verschillende belevenissen die deze wandeling verrassend, ...

Lees verder

Groepen

 

Als groep naar het eiland?

Na een praamtochtje van 10 minuten, voet zetten op een prachtig eiland midden in de Friese natuur. Dit geeft iedereen het gevoel om er even helemaal uit te zijn. Het eiland en de begeleiders hebben alle groepen, jong en oud, een passend programma te bieden. Onder groepen vallen families, personeelsverenigingen, verjaardagsfeestjes, buurtverenigingen, instellingen, sportverenigingen etc.  Desgewenst is het mogelijk om het eilandbezoek te combineren met een rondvaart over de Terhernsterpoelen en een bezoek aan de Kameleonboerderij met zijn speelerf. Vergeet niet schone kleren voor het eiland in de tas te doen!

Met Kameleonfiguur
Het is een aanrader om onder begeleiding van een kameleonfiguur het eiland te beleven. Nadat iedereen zich heeft voorgesteld en de groep is verdeeld in water, aarde, lucht en vuur, worden een aantal  “echte” eiland activiteiten gedaan. Respect voor, en vertrouwen in de natuur en elkaar staan daarbij centraal. Natuurlijk past humor daarbij! 

Dorp Lenten
Kom binnen in de Kameleonboerderij en stap letterlijk in de wereld van de Kameleon. In de boerderij vind je het dorpje uit de Kameleonboeken, maar wat is daar toch loos? Pratende melkbussen, maar verspreid door het dorp vertellen een verhaal. Lossen jullie samen het mysterie van Lenten op? 

In de boerderij vindt je de jaren vijftig sfeer uit de boeken, een sfeervolle plaats om te starten of te eindigen met iets lekkers in bijvoorbeeld café Vrolijk.

Eten en drinken
Na het ravotten en het speuren is het tijd voor een boterham, misschien met ei of spek? Dan bevelen wij u de doe-lunch op het eiland aan! Voordat er gegeten kan worden moet je eerst aai sykjen (ei zoeken)! Wanneer je bij de groepshoek komt zullen daar manden met vers brood staan, vers gesneden kaas, melk, karnemelk, Fries suikerbrood en diverse zoetwaren. Op het vuur staat een grote pan met soep en dan….neem je het heft in eigen handen! Eet smakelijk! 

NIEUW! Bûter, Brea en griene Tsiis!
Een Friese cultuur beleving voor jong en oud. Na een praamtochtje over de poelen komen we aan bij de Mariahoeve (uit de film). Bij deze boerderij halen wij verse koemelk met een flinke laag room. Op het erf van de boer vindt een korte rondleiding plaats en leren we de betekenis de oorsprong van het Friese gezegde Bûter, brea en griene Tsiis, wa dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries! Eenmaal aangekomen op het Kameleon eiland maken wij met elkaar verse boter, kaas, brood en vuur om het brood boven te bakken. Een smakelijke, sfeervolle activiteit waarin we gaan proeven aan de Friese cultuur. Hierna gaat jullie bezoek over in de dagkaart en zijn jullie vrij om te gaan en staan over het eiland en varen we in goed overleg terug naar de vaste wal.

Verjaardagsfeestje
Vier je verjaardag, samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes op het Avonturen eiland van Gerben Zonderland. Samen met een kameleon figuur gaan jullie eerst een echte eilandactiviteit doen, en daarna mag je lekker vrij rondstruinen. Als afsluiter krijg je wat te drinken met een lekkere warme hap. Verjaardagsfeestjes worden bij ons op zaterdag- of zondagochtend gevierd. 

Kijk bij prijzen voor de diverse arrangementen en andere mogelijkheden.

Voor vragen en meer info klik hier.