Dagje uit bij Kameleon Terherne, ook met slecht weer!

Bij Kameleon Terherne heb je aan één dag misschien niet eens genoeg. Bij mooi én bij slecht weer kun je naar hartelust spelen, beleven en genieten.

Word lekker vies op het Avonturen Eiland, vaar in een praam over de Terhornster Poelen, leef je uit op het (water)speelerf of bezoek het dorp Lenten en los daar het mysterie op met de pratende melkbussen. Dát en nog veel meer, het kan allemaal bij Kameleon Terherne. Dit zijn onze dagkaarten:

 • Avonturen-eiland
 • Dorp Lenten en Rondomvaart
 • Dorp Lenten en Avonturen-eiland
 • Het hele Kameleon avontuur (Dorp Lenten, rondomvaart en avonturen eiland)

Beleven

 • Avonturen Eiland

  Altijd al eens op een onbewoond eiland willen stranden? Van lekker picknicken en genieten van de natuur en rust kun je er ook lekker vies worden, survivallen, in bomen klimmen en het moeras trotseren. Op het Avonturen Eiland van Kameleon Terherne beleef je de leukste avonturen. 

  De dag begint met een boottocht naar het eiland waar je vervolgens naar hartenlust kunt genieten, spelen, leren en beleven, lekker basaal in de natuur. Rustig  genieten met een kopje koffie of een kleine hap kan bij de Opkikker.

 • Kameleonboerderij en Rondomvaart

  Hielke en Sietse wonen in het dorp Lenten en dat kun jij van dichtbij bekijken in de Kameleonboerderij. Waan je midden in de jaren 50 en los de toestand in het dorp op. Een dorpsbewoner van Lenten helpt je op weg en de pratende melkbussen leiden je rond. Buiten op het erf kan nog heerlijk gespeeld worden, in de boomhutten, het gestrande piratenschip en meer.

  Bij een bezoek aan het Kameleondorp hoort ook meevaren met de Kameleon. Stap in de praam, geduwd door de Kameleonboot, en laat je rondvaren door de prachtige omgeving van het mooie Terherne.

 • Paal43, overdekt-boerenerf en (water)speelerf

  Waterpret voor de kinderen, chillen voor de papa’s en mama’s. Dat kan allemaal bij het terras van Paal43 wat aan het (water)speelerf ligt. Een bezoek aan Paal43 is onderdeel van de dagkaarten van Dorp Lenten. Lekker Klimmen en klauteren, wie is er niet groot mee geworden? Lelijk weer? Op het sfeervolle overdekte boerenerf vindt  je vertier voor jong en oud. 

 • Lelijk weer? Dorp Lenten, varen en Paal43

  Bij slecht weer bieden wij een alternatief programma wat ook garant staat voor een dag vol plezier.

  Lenten, het dorpje wat Hielke en Sietse thuis noemen, is binnen in de Kameleonboerderij gebouwd en dus ook bij slecht weer zeker het bezoeken waard. Er is een hele toestand in het dorp, pratende melkbussen vragen om je hulp. Misschien kom je nog een bewoner tegen... 

  Varen in de regen? Komt het water met bakken uit de lucht vallen, dan varen wij met een tent op de praam. Op het water en toch droog.

  Op het overdekte boerenerf in Paal43 staan de leukste oudhollandse spelletjes voor je klaar, draait er een uniek Kameleonfilmpje en is er een speelplek voor de jongsten. Het houtvuur brandt in de steenoven, maak en bak zelf je pizza in 'OvenHeerlijk.'

  Zeker weten dat je een leuke dag hebt!

 • Prijzen

  Kijk hier voor de actuele prijzen

Eten & drinken

 • Zin in wat lekkers?

  Een smakelijk begin met koffie en gebak, een geheel verzorgde lunch, verkoelend ijsje of bak je eigen pannenkoek met spek op het openvuur. 
  In het sfeervolle café Vrolijk nemen onze medewerkers je bestelling op en word je bediend. Op het terras van Paal43 bestellen en afhalen bij de bar en op het eiland steek je zelf de handen uit de mouwen, volg hier het bakplan en gebruik het omschepkeerding. 

  (op het eiland is geen pin, breng daarom contant geld mee)

  Kijk ook bij meer eten en drinken

 

Activiteiten

 • Winter sprookje*

  Winters Kameleondorp…

  Tijdens de winter is het dorp Lenten in de Kameleonboerderij omgetoverd tot een winterdecor en in Paal 43 kun je oneindig spelen, kijken, drinken en eten.

  Op expeditie naar het 'bevroren vuur'…

  Op een ijzige dag ontdekt postbode Sjoerd Bonnema een jonge vrouw vastgevroren in het meer. Samen met mede dorpelingen bevrijdt hij haar uit het ijs. Hielke ontdekt dat ze niet zomaar ontdooit kan worden, alleen het bevroren vuur kan haar redden. Burgemeester Hofstra zet een reddingsplan op poten.

  Ga je mee op expeditie? Doe dan je winterjas aan, sjaal om en muts op, want het vriest dat het kraakt in Lenten.

  De jongste bezoekers (2 t/m 6 jr.) kunnen via een speciale route een kijkje nemen in de wondere wereld van de ijsprinses. Onderweg komen zij van alles tegen en kunnen leuke verhaaltjes luisteren van de prinses in het kasteel.

 • Verlaten eiland expeditie

  Op expeditie…

  Kom naar Terherne en ga met Hielke en Sietse op eilandexpeditie, op zoek naar.....
  Vind de schatkaart op een onbewoond eiland, volg de kerfcodes en ontdek het verlaten eiland.

  Vanaf het Kameleon eiland ga je ook roeiend op expeditie, het is dan wel nodig om de eilanddagkaart te kopen maar dan ben je verzekerd van een hele dag avontuur.

  Een unieke samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Marrekrite en Kameleonterherne. 

 • Kom je verjaardag vieren!

  Kom met je vriendjes en vriendinnetjes je verjaardag vieren op het Kameleon-eiland, een compleet programma vol avontuur.

  Lees meer
 • Winters Kameleondorp

  Vanaf 9 december ligt er sneeuw en ijs in het Kameleondorp, een wintersverhaal van Hielke en Sietse

  Lees meer
 • Geopend in de herfstvakantie (14 t/m29 oktober)

  Wij zijn open !! Kom langs en beleef de leukste binnen en buiten avonturen van 14 t/m 29 oktober in Kameleondorp Terherne. Geopend vanaf 10 uur 's ochtends.  Ook is het nog steeds mogelijk om je AH spaarkaarten in te leveren voor korting ...

  Lees meer
 • Kinderboekendag Terherne

  Zondag 15 oktober is vanaf 13 uur de Kameleonboerderij gratis te bezoeken, want... dan start de kinderboekendag in Terherne. Het programma van de 17editie van Kinderboekendag Terherne staat in het teken van het thema Gruwelijk Eng! Het sluit aan ...

  Lees meer
Meer nieuws