Winter! Van 15 december t/m 10 maart!

Ook in de winter geopend, voor een middagje uit vol plezier!

Kameleoncafé Vrolijk:
Dit is de entrée, hier begint je dag en leggen we je uit wat allemaal kan.
Wie zin heeft, geniet alvast van iets te drinken of een hapje eten.

Dorp Lenten:
Altijd al eens het dorp van Hielke en Sietse van dichtbij willen bekijken? Dat
kan nu! Kom naar Lenten en los de toestand op! Na het bezoek van een
professor duiken er overal, maar dan ook echt OVERAL koffers mét vreemde
inhoud op... en nog veel erger; Lenten dreigt te overstromen!
Durf jij het aan?

Cinema:
Kun je geen genoeg krijgen van de Kameleon? Bezoek ook onze nieuwe
cinema en kijk unieke beelden van de kameleon!

Smederij Klinkhamer:
De smid heeft het superdruk deze winter en kan jouw hulp
wel gebruiken. Smeed je eigen platslaplaatje.

Wapen van Lenten:
Op dit grote overdekte boerenerf, staan oud-Hollandse spelletjes, met fratsen; denk aan een sjoelbak van 5 meter, jenga waarbij een helm op moet en meer vermaak. Voor de jongsten is er een kleuter en peuter hoek waar zij zich goed kunnen vermaken. Tegen een kleine vergoeding schenken wij een kopje koffie, of wat anders en bak je eigen  portie poffertjes.

Kortom een middag vol vermaak.

 

 

 

Zomer(mei - okt)

Bij Kameleon Terherne heb je aan één dag misschien niet eens genoeg. Bij mooi én ook bij lelijk weer kun je naar hartelust spelen, beleven en genieten.

Word lekker vies en leef je uit op het Avonturen Eiland, vaar in een praam over de Terhernster Poelen of bezoek het dorp Lenten en los daar een toestand op met bijzondere koffers en de Lentenbode. Dát en nog veel meer, het kan allemaal bij Kameleon Terherne. Dit zijn onze dagkaarten.

Beleven

 • Avonturen Eiland

  Altijd al eens op een onbewoond eiland willen stranden? Van lekker picknicken en genieten van de natuur en rust kun je er ook lekker vies worden, survivallen, in bomen klimmen en het moeras trotseren. Op het Avonturen Eiland van Kameleon Terherne beleef je de leukste avonturen. 

  De dag begint met een boottocht naar het eiland waar je vervolgens naar hartenlust kunt genieten, spelen, leren en beleven, lekker basaal in de natuur. Rustig  genieten met een kopje koffie of een kleine hap kan bij de Opkikker.

 • Kameleonboerderij en Rondomvaart

  Hielke en Sietse wonen in het dorp Lenten en dat kun jij van dichtbij bekijken in de Kameleonboerderij. Waan je midden in de jaren 50 en los de toestand in het dorp op. Een dorpsbewoner van Lenten helpt je op weg en vreemde koffers en een Lentenbode leiden je rond. Buiten op het erf kan nog heerlijk gespeeld worden, in de boomhutten, het gestrande piratenschip en meer.

  Bij een bezoek aan het Kameleondorp hoort ook meevaren met de Kameleon. Stap in de praam, geduwd door de Kameleonboot, en laat je rondvaren door de prachtige omgeving van het mooie Terherne.

 • Wapen van Lenten; overdekt-boerenspeelerf

  Speelpret voor de kinderen, chillen voor de papa’s en mama’s. Dat kan allemaal bij het Wapen van Lenten. Een bezoek aan het Wapen van Lenten is onderdeel van de dagkaarten van Dorp Lenten. Een oud-Hollandse spelenroute, maar met een knipoog. Lelijk weer? Op het sfeervolle overdekte boerenerf vindt  je vertier voor jong en oud. 

 • Lelijk weer? Dorp Lenten, varen en Wapen van Lenten

  Bij slecht weer bieden wij een alternatief programma wat ook garant staat voor een dag vol plezier.

  Lenten, het dorpje wat Hielke en Sietse thuis noemen, is binnen in de Kameleonboerderij gebouwd en dus ook bij slecht weer zeker het bezoeken waard. Er is een hele toestand in het dorp, de puzzel in de Lentenbode moet ingevuld worden en de koffers bieden hulp. Misschien kom je nog een bewoner tegen... 

  Varen in de regen? Komt het water met bakken uit de lucht vallen, dan varen wij met een tent op de praam. Op het water en toch droog.

  Op het overdekte boerenerf in het Wapen van Lenten staan de leukste oudhollandse spelletjes voor je klaar, draait er een uniek Kameleonfilmpje en is er een speelplek voor de jongsten. Het houtvuur brandt in de steenoven, maak en bak zelf je pizza in 'OvenHeerlijk.'

  Zeker weten dat je een leuke dag hebt!

 • Prijzen

  Kijk hier voor de actuele prijzen

Eten & drinken

 • Zin in wat lekkers?

  Een smakelijk begin met koffie en gebak, een geheel verzorgde lunch, verkoelend ijsje of bak je eigen pannenkoek met spek op het openvuur. 
  In het sfeervolle café Vrolijk nemen onze medewerkers je bestelling op en word je bediend. Op het eiland steek je zelf de handen uit de mouwen, volg hier het bakplan en gebruik het omschepkeerding. 

  (op het eiland is geen pin, breng daarom contant geld mee)

  Kijk ook bij meer eten en drinken

 

Activiteiten

 • Verlaten eiland expeditie

  Op expeditie…

  Kom naar Terherne en ga met Hielke en Sietse op eilandexpeditie, op zoek naar.....
  Vind de schatkaart op een onbewoond eiland, volg de kerfcodes en ontdek het verlaten eiland.

  Vanaf het Kameleon eiland ga je ook roeiend op expeditie, het is dan wel nodig om de eilanddagkaart te kopen maar dan ben je verzekerd van een hele dag avontuur.

  Een unieke samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Marrekrite en Kameleonterherne. 

 • Verjaardagsfeestje

  Een warm welkom met limonade en suikerbrood, speuren in Lenten, Kameleonfilm, zelf smeden, spelen en poffertjes bakken + limo

  Lees meer
 • Groepen en families

  Familiefeest, verjaardag, clubuitje of wat jullie groep ook bindt. Samen maken wij een programma op maat.

  Lees meer
 • Scholen

  Wij hebben nog een paar opties voor een avontuurlijk klasse uitje, volledig begeleid dagprogramma, educatief en belevenisvol

  Lees meer
 • Geopend in de kerstvakantie

  Wij zijn open !! Kom langs en beleef de leukste binnen avonturen van 22 december t/m 6 januari (m.u.v. 1e kerstdag en nieuwsjaarsdag) in Kameleondorp Terherne.  Kom gezellig op de koffie in Kameleoncafé Vrolijk, voorkom jij e...

  Lees meer
 • ProefdeKunst

  Kunstroute in Friesland met binnen- en buitenexposities, muziek, theater en culinaire verrassingen, op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018. In het sfeervolle watersportdorp Terherne is komende herfstvakantie voor de zevende keer P...

  Lees meer
Meer nieuws