Beperkende maatregelen en de mogelijkheden m.b.t. COVID-19 lees je hier.

Aan één dag misschien niet eens genoeg. Bij mooi én ook bij lelijk weer, kun je hier naar hartelust spelen, beleven en genieten.

Word lekker vies en leef je uit op het Avonturen Eiland, vaar in een praam over de Terhernster Poelen of bezoek het dorp Lenten en los daar een toestand op met bijzondere koffers en de Lentenbode. Dát en nog veel meer, het kan allemaal bij Kameleon Terherne. Dit zijn onze dagkaarten.

 • Avonturen Eiland

  Altijd al eens op een onbewoond eiland willen stranden? Van lekker picknicken en genieten van de natuur en rust kun je er ook lekker vies worden, survivallen, in bomen klimmen en het moeras trotseren. Op het Avonturen Eiland van Kameleon Terherne beleef je de leukste avonturen. 

  Het eiland biedt volop natuurlijke uitdagingen aan jong en oud, een nat en vies pak of een schram loop je zomaar op.

  De dag begint met een boottocht naar het eiland waar je vervolgens naar hartenlust kunt genieten, spelen, leren en beleven, lekker basaal in de natuur. Rustig  genieten met een kopje koffie of een kleine hap kan bij de Opkikker. Hier is geen pin aanwezig, neem dus contant geld mee.

 • Kameleonboerderij en Rondomvaart

  Hielke en Sietse wonen in het dorp Lenten en dat kun jij van dichtbij bekijken in de Kameleonboerderij. Waan je midden in de jaren 50 en los de toestand in het dorp op. Een dorpsbewoner van Lenten helpt je op weg en vreemde koffers en een Lentenbode leiden je rond. Een heuze puzzel speur route door het dorpje van de Klinkhamers, de jongste kinderen gaan opzoek naar pictogrammen en cijfers. Kraak jij de code? Buiten op het erf kan nog heerlijk gespeeld worden, in de boomhutten, het gestrande piratenschip en meer.

  Bij een bezoek aan het Kameleondorp hoort ook meevaren met de Kameleon. Stap in de praam, geduwd door de Kameleonboot, en laat je rondvaren door de prachtige omgeving van het mooie Terherne.

 • Wapen van Lenten; overdekt-boerenspeelerf

  Speelpret voor de kinderen, chillen voor de papa’s en mama’s. Dat kan allemaal bij het Wapen van Lenten. Een bezoek aan het Wapen van Lenten is onderdeel van de dagkaarten van Dorp Lenten. Een oud-Hollandse spelenroute, maar met een knipoog. Lelijk weer? Op het sfeervolle overdekte boerenerf vind je vertier voor jong en oud. 

 • Lelijk weer? Dorp Lenten, varen en Wapen van Lenten

  Bij slecht weer bieden wij een alternatief programma wat ook garant staat voor een dag vol plezier.

  Lenten, het dorpje wat Hielke en Sietse thuis noemen, is binnen in de Kameleonboerderij gebouwd en dus ook bij slecht weer zeker het bezoeken waard. Er is een hele toestand in het dorp, de puzzel in de Lentenbode moet ingevuld worden en de koffers bieden hulp. Misschien kom je nog een bewoner tegen...  In de cinema in het dorp is er een uniek kameleonfilmpje te bewonderen.

  Varen in de regen? Komt het water met bakken uit de lucht vallen, dan varen wij met een tent op de praam. Op het water en toch droog.

  Op het overdekte boerenerf in het Wapen van Lenten staan de leukste oudhollandse spelletjes voor je klaar en is er een speelplek voor de jongsten. Het houtvuur brandt in de steenoven, maak en bak zelf je pizza in 'OvenHeerlijk.'

  Zeker weten dat je een leuke dag hebt!

 • Prijzen, klik hier

   

Eten & drinken

 • Zin in wat lekkers?

  Een smakelijk begin met koffie en gebak, een geheel verzorgde lunch, verkoelend ijsje of bak je eigen pannenkoek met spek op het openvuur. 
  In het sfeervolle café Vrolijk nemen onze medewerkers je bestelling op en word je bediend. Op het eiland steek je zelf de handen uit de mouwen, volg hier het bakplan en gebruik het omschepkeerding. 

  (op het eiland is geen pin, breng daarom contant geld mee)

  Kijk ook bij meer eten en drinken

 

 • Verjaardagsfeestje

  Een warm welkom in de boot, zingen voor de jarige(n) en met elkaar beleven en spelen op het eiland.

  Lees meer
 • Scholen

  Wij hebben nog een paar opties voor een avontuurlijk klasse uitje, volledig begeleid dagprogramma, educatief en belevenisvol

  Lees meer
 • We mogen weer volledig los! Daar hebben we zin in!

  De laatste versoepelingen zorgen ervoor dat jullie weer kunnen genieten van de kameleonboerderij, de rondvaart en het avontureneiland. De ‘grande-tour’ bestaat uit het speuren in de boerderij, een rondomvaart waarin van alles...

  Lees meer
 • Kameleon Terherne komt weer in beweging

  De terrassen mogen weer open!! Dus wij komen weer in beweging met ons 'varend terras'. Daarmee doen we 2 in 1. Genieten van koffie of thee met een stukje appeltaart en genieten van het prachtige natuurgebied dat Terherne te bieden heeft. ...

  Lees meer
Meer nieuws