Lunch in de natuur , buffet op maat of culinair genieten

Kom je als groep naar het Kameleondorp? Ook voor de interne mens ben je bij Kameleon Terherne aan het juiste adres!

Een zakelijk diner, gezellig eten met vrienden, koffie met gebak op ons gezellige terras, een feestelijke barbeque of misschien iets speciaals? Laat je verrassen en neem contact met ons op voor de culinaire belevenissen. 

Ontdek hier de smakelijke mogelijkheden voor groepen van Kameleon Terherne.

 • Lunch op het eiland

  Na het ravotten en het speuren is het tijd voor een boterham, misschien met ei of spek? Dan hebben wij een speciaal doe-het-zelf recept op het eiland. De benodigdheden staan in de groepshoek voor je klaar; manden met vers brood, vers gesneden kaas, melk, karnemelk, Fries suikerbrood en diverse zoetwaren. Op het vuur staat een grote pan met soep en dan…. geen eieren. Dus eerst aai sykjen (ei zoeken)! 

  Daarna neem je het heft in eigen handen en bakken maar! Eet smakelijk!

 • Bûter, Brea en griene Tsiis

  Een Friese cultuur beleving voor jong en oud. Na een praamtochtje over de poelen komen we aan bij de Mariahoeve (uit de film). Bij deze boerderij halen wij verse koemelk met een flinke laag room. Op het erf van de boer vindt een korte rondleiding plaats en leren we de betekenis de oorsprong van het Friese gezegde Bûter, brea en griene Tsiis, wa dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries!

  Eenmaal aangekomen op het Kameleon eiland maken wij met elkaar verse boter, kaas, brood en vuur om het brood boven te bakken. Een smakelijke, sfeervolle activiteit waarin we gaan proeven aan de Friese cultuur.

  Hierna gaat jullie bezoek over in de dagkaart en zijn jullie vrij om te gaan en staan over het eiland en varen we in goed overleg terug naar de vaste wal.

 • OvenHeerlijke Pizza's

  Op het erf van Kameleon Terherne staat een heuze pizzaoven voor je klaar om je eigen pizza te bakken. Kies zelf de ingredienten voor een smakelijke afsluiter van een avontuurlijke dag!

  Ook bij slecht weer vliegen de pizza's je om de oren. In het Wapen van Lenten staat de OvenHeerlijke Pizzakeuken gereed om de lekkerste pizzaatjes of pannenkoeken te bakken. Ook leuk om als groepsactiviteit te doen!

 • Tapas maken 

  De heerlijkste tapas zelf bereiden om daarna te genieten van goed gezelschap en lekker eten. Natafelen met de heerlijkste wijnen, uitbuiken op het terras of een rondvaart over de Terhernster poelen, geheid dat Kameleon Terherne een heerlijk tapas arrangement bereid.

 • Hamburgers grillen

  Na een dagje stoere mannen dingen gedaan te hebben, gaat er niets boven een bourgondische barbeque als afsluiter. Grill zelf je hamburgers en praat na over de belevingen van de dag.

 • Pannekoeken bakken

  Je eigen pannekoek bakken, koken was nog nooit zo leuk.

  Wil je spek, kaas, ananas of naturel? Ga je voor de luchtflip of gebruik je het befaamde omschepkeerding. 

  Maak het zo lekker als je zelf wilt, jij bent de chef, jij bepaald. 

 • Barbecue buffet

  Een smakelijk en compleet barbecue buffet. Verschillende soorten vlees en salades staan voor jullie op schaal, aangevuld met stokbrood, kruidenboter en tapenade. Op het terras onsteken wij de barbecue, wie oppert zich tot meesterbakker? Jullie bakken zelf het vlees lekker mals en sappig, eet smakelijk!

Er is veel mogelijk en wij maken graag een “programma op maat”, neem gerust even contact met ons op.