Feestje, workshop, activiteiten, avontuur én genieten

Lees hier meer over onze maatregelen covid-19

Als groep op Kameleon avontuur? Familiefeest, verenigingsuitje, teambuilding of wat jullie ook verbind.

Wat dacht je er van om na een praamtochtje van 10 minuten, voet te zetten op een prachtig eiland midden in de Friese natuur? Dit geeft iedereen het gevoel om er even helemaal uit te zijn. Het eiland en de begeleiders hebben alle groepen, jong en oud, een passend programma te bieden. Combineer het eilandbezoek (buiten) met een rondvaart over de Terhernster poelen en een bezoek aan de Kameleonboerderij (binnen) met zijn speelerf. Een dag vol met plezier, afwisseling en avontuur, voor jong en oud! Voor de échte avonturiers op het eiland geldt het advies om schone kleren in je knapzak mee te nemen. 

Bekijk hier welke kant en klare arrangementen Kameleon voor je in petto heeft, en wil je toch iets anders? Bel dan even! 
Kijk ook even onder de rubriek Zakelijk voor meer formele groepen, zoals een trouwerij of teambuilding en bij Eten & drinken voor onze smakelijke activiteiten.

 • Met Kameleonfiguur het eiland ontdekken

  De ultieme eiland beleving, onder begeleiding van een Kameleonfiguur. Nadat iedereen zich heeft voorgesteld en de groep is verdeeld in water, aarde, lucht en vuur, worden een aantal “echte” eiland activiteiten gedaan. Respect voor, en vertrouwen in de natuur en samenwerken staan daarbij centraal. We gaan met elkaar de uitdagingen van de natuur aan en vol beleving en natuurlijk met een flinke dosis humor! 

 • Dorp Lenten

  Lenten, het dorpje wat Hielke en Sietse thuis noemen, is binnen in de schuur van de boerderij gebouwd en dus ook bij slecht weer zeker het bezoeken waard. Slenter door de typische vijftigerjaren straatjes en beleef hoe men vroeger leefde. Gevonden koffers, ze lijken vanalles te willen vertellen. Een heuse toestand houdt de bewoners van Lenten bezig. Lossen jullie het op?

  In het Wapen van Lenten staan de leukste oudhollandse spelletjes voor jullie klaar, want het is bijna dorpsfeest. Daag elkaar uit en beleef het met de groep. Of bak zelf een pizza bij OvenHeerlijk. De kleintjes kunnen naar hartelust klimmen en klauteren op het speelerf en de rest geniet van een lekker kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch op terras. Kameleon Terherne, voor jong en oud een dag vol plezier en vertier!

 • Eten en drinken

  Smakelijke mogelijkheden vind je hier.

 • Bûter, Brea en griene Tsiis!

  Een Friese cultuur beleving voor jong en oud. Na een praamtochtje over de poelen komen we aan bij de Mariahoeve (uit de film). Bij deze boerderij halen wij verse koemelk met een flinke laag room. Op het erf van de boer vindt een korte rondleiding plaats en leren we de betekenis de oorsprong van het Friese gezegde Bûter, brea en griene Tsiis, wa dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries!

  Eenmaal aangekomen op het Kameleon eiland maken wij met elkaar verse boter, kaas, brood en vuur om het brood boven te bakken. Een smakelijke, sfeervolle activiteit waarin we gaan proeven aan de Friese cultuur.

  Hierna gaat jullie bezoek over in de dagkaart en zijn jullie vrij om te gaan en staan over het eiland en varen we in goed overleg terug naar de vaste wal.

 • Verjaardagsfeestje (mei-okt)

  Vier je verjaardag, samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes op het Avonturen eiland van Gerben Zonderland. Samen met een kameleon figuur gaan jullie eerst een echte eilandactiviteit doen, en daarna mag je lekker vrij rondstruinen. Er is zoveel te beleven op het eiland! Wat dacht je van klimmen in de bomen boven een moeras, pompebleden springen of ga op zoek naar het Zwarte goud! Geen feestje zonder wat te drinken en een lekkere warme hap! 

  Verjaardagsfeestjes worden bij ons op zaterdag- of zondagochtend gevierd. Kijk bij prijzen voor de diverse arrangementen en andere mogelijkheden.

  Folder Verjaardagsfeestje

  > Voor vragen en meer info klik hier.

* Onder groepen vallen families, personeelsverenigingen, verjaardagsfeestjes, buurtverenigingen, instellingen, sportverenigingen etc. vanaf 15 personen

 

Winter (nov-mrt)

Een familiefeest, verjaardag, club of waar je groep ook maar uit bestaat, bij Kameleon
Terherne hebben we beslist een programma wat bij jullie past. En wil je toch iets anders? Ook dat kan, want een programma ‘op maat’ past ons ook goed!

Wat dacht je van speuren in het levensgrote, nagebouwde dorp Lenten, voor jong en oud een belevenis! Er duiken namelijk koffers op na het bezoek van een professor en Lenten dreigt te overstromen... Wij hebben een heuse app voor de volwassen bezoekers welke je meeneemt door de geschiedenis van de Kameleon. Ook vertellen wij graag het verhaal achter de Kameleon in Terherne.

Kijk een unieke film in onze nieuwe cinema, speel megagrote Oudhollandse spellen in het Wapen van Lenten en klets lekker bij. Of begin je de dag met
koffie en gebak in het café, een borrel met zoutjes, uitgebreid lunchen, een buffet of samen pizzaatjes maken? Het kan allemaal bij Kameleon Terherne, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zelfs varen! Maar wel ijs en weder dienende...
De dekens en warme chocolademelk staan aan boord! Vaar mee met de overdekte praam en
geniet van de prachtige natuur rondom Terherne.

Eten en drinken: Kom je met een groep of familie, wij maken graag een programma ‘op maat’. Met ontvangst, borrel of buffet. Er zijn veel mogelijkheden, neem gerust even contact met ons op.

Een familiefeest, verjaardagsfeestje, kookclub of waar je groep* ook uit bestaat, bij Kameleon Terherne hebben we beslist een programma wat bij jullie past. En wil je toch iets anders? Ook dat kan, want ook 'op maat' past ons goed! Meer informatie via mail of telefoon.