De Boten van de Kameleon

Hiesie, opduwer met daarvoor de praam Master Jan.

De eerste rondvaartboot, voorheen heette deze de Kameleon, toen de nieuwe 'kameleon' er bij kwam werd deze oude de 2e rondvaartboot vanwege de kleinere capaciteit. Deze boot beschikt over een geluidsinstallatie t.b.v. de gids die een prachtig verhaal vertelt in de rondomvaart. De Hiesie heeft een 40 pk mercedes 636 motor, ook wel bekend als 180D.

Max. 40 personen

 

Kameleon, opduwer met daarvoor de praam Gerben Zonderland 

De nieuwe Kameleon, zoals wij hem vaak noemen, heeft een grotere capaciteit dan zijn voorganger. Zelfs vol zit het nog ruim op de banken. Ook deze boot beschikt over een geluidsinstallatie t.b.v. de gids die een prachtig verhaal vertelt in de rondomvaart. Aangedreven door een moderne lombardini diesel vaart deze combinatie als eerste boot de rondvaart.

max. 50 personen


us Abe, zelfvarende praam 

Een ontzettend praktische praam. Us Abe, de grootste boot van de vloot, heeft een prachtige zeeg, bied met gemak 50 plaatsen onder dak en is voorzien van een geluidsinstallatie. Zodoende vaart deze praam bij slechtweer als rondvaart.

max. 50 personen


Swart, zelfvarende praam.

Een prachtig, klein praampje, aangedreven door een twee cilinder Lister Petter met een onmiskenbaar geluid. Deze praam vaart net als de Hendrik Jacob de groepen en scholen van en naar het avontureneiland en doet in de weekeinden en vakanties dienst als veerboot naar het eiland.

max. 40 personen


Hendrik Jacob, zelfvarende praam 

Een mooie grote praam, aangedreven door een echt beestje, de mercedes 180D OM636. Deze praam is bij ons bekend als de 'grijze praam'. De boot was voorheen namelijk grijs geschilderd maar draagt tegenwoordig een teerzwarte kleur zoals het hoort op een boerenpraam.

max. 50 personen


Kameleon, de speedboot 

Een zeer snelle en sterke boot, beetje lomp qua uitstraling maar met zijn jet aandrijving vliegt deze boot letterlijk over het water. Deze boot mag van de tweeling alleen uit het boothuis voor speciale gelegenheden. Dus mocht je hem zien dan heb je iets bijzonders gezien! (Deze boot is helaas niet te huur.)

max. 80 km/u

Met onze pramen kunnen wij in totaal 240 personen vervoeren, heb je specifieke wensen qua varen of zelfs een heus evenement waarbij veel mensen veilig en sfeervol mogen worden vervoerd, wij denken graag met je mee.

Alle boten zijn voorzien van een Scheepsvaart Inspectie certificaat, dat betekent dat onze pramen aan alle veiligheidseisen en normen voldoen, zoals gesteld voor open rondvaartboten.

Onze pramen zijn per uur, dagdeel en indien beschikbaar ook voor een langere periode te huur, wij zorgen altijd voor een ervaren bemanning.