Jan Hemminga, voorzitter Hotze de Roos stichting en voorzitter st. Vrienden van de Kameleon, plotseling overleden

Jan Hemminga, voorzitter st. Erven Hotze de Roos en st. Vrienden van de Kameleon, plotseling overleden

We zijn geschrokken door het plotselinge overlijden van Jan Hemminga.

Zaterdagmorgen is in Hepkema's Bos in Heerenveen het levenloze lichaam van voorzitter Jan Hemminga gevonden. Hemminga was sinds vrijdagmiddag vermist nadat hij van huis was gegaan om zijn hobby, geo-caching, uit te oefenen.

Jan Hemminga werd in 1944 geboren te Beetsterzwaag. Na een studie MO-Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, werd hij leraar aan een Pabo in Leeuwarden.
Vanaf 1985 vervulde hij verschillende directiefuncties, eerst bij een avondscholengemeenschap in Heerenveen, daarna via fusietrajecten bij een MBO instelling en werd uiteindelijk directeur bureau faciliteiten van een Regionaal Opleidingen Centrum met 15.000 leerlingen in Leeuwarden.

Tijdens zijn studietijd begon Jan Hemminga op de ouderlijke boerderij aan de Wijde Ee bij Grou als vakantiebezigheid een zeilschool, die later door zijn broer werd voortgezet. Hemminga was mede- oprichter van de Provinciale Friese Zeilscholenbond. Dit was de start van vele bestuurlijke functies, zowel plaatselijk als landelijk.

Jan Hemminga was reeds 12 jaar actief als voorzitter van de stichting Erven Hotze de Roos en al weer 9 jaar voorzitter van de stichting Vrienden van de Kameleon. Jan stond voor het gedachtegoed van Hotze de Roos.
Wij zullen zijn betrokkenheid bij het Kameleondorp en de samenwerking met ons erg missen.

Jan, bedankt voor je gevaren koers!

Nop, Stefan, medewerkers en vrijwilligers Kameleon Terherne.

  • Verjaardagsfeestje vieren?

    Kom met je vriendjes en vriendinnetjes je verjaardag vieren op het Kameleon eiland, een compleet programma vol avontuur.

    Lees meer
  • Schoolreizen en schoolkampen

    Wij hebben nog een paar opties voor een avontuurlijk klasse uitje, volledig begeleid dagprogramma, educatief en belevenisvol

    Lees meer
Meer nieuws