Kameleonboot ontvreemd en weer terecht

TERHERNE De vermiste boot van het Kameleondorp is terecht. Een nieuw opgerichte oudejaarsploeg uit Haskerhorne, Geitenfok de Wiite sik, had de boot gekaapt.

De boot is op 21 december gestolen uit de loods van Steven de Jong in Hartwerd. Stefan de Lange van het Kameleondorp kreeg maandagmorgen rond 10 uur een telefoontje dat de boot in het bezit was van de oudejaarsploeg.

De ploeg bestaat uit zes mannen: Evert van der Wiel, Anne Minnesma, Gerben Stronkhorst, Remmelt Nijdam, Einte Minnesma en Julian van den Berg, allen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. ,,Drie jaar geleden is het idee ontstaan om een oudejaarsploeg op te richten, maar het kwam er nooit van”, zegt Anne Minnesma. ,,We dachten: no moat it mar wêze.”

De keuze voor de Kameleonboot was snel gemaakt. ,,Die komt vast wel in het nieuws, dachten wij. Ook omdat de serie dit jaar op televisie komt.” Waar de boot in de afgelopen twee weken is gestald, wil Minnesma niet zeggen. ,,Maar we zijn heel zorgvuldig met de boot omgesprongen.”

De boot staat weer veiling in het Kameleondorp.

 • Verjaardagsfeestje

  Een warm welkom in de boot, zingen voor de jarige(n) en met elkaar beleven en spelen op het eiland.

  Lees meer
 • Groepen en families

  Familiefeest, verjaardag, clubuitje of wat jullie groep ook bindt. Samen maken wij een programma op maat.

  Lees meer
 • Schoolreisje of schoolkamp?

  Een begeleidt en inhoudelijk schoolprogramma wat zich door de jaren heen ruimschoots bewezen heeft, iedereen beleefd Kameleon Terherne in zijn volle glorie. Met beleving en natuureducatie op het Kameleon eiland en in het dorp L...

  Lees meer
 • VAKANTIE!

  Het zuiden van Nederland al sinds 6 juli, het noorden vanaf de 13e en vanaf 20 juli hebben al scholen vakantie.  In de boeken van de Kameleon is het altijd vakantie! Oftewel in het Kameleondorp kan nu je dagelijks volop verhalen beleven en av...

  Lees meer
Meer nieuws