Kameleonboot ontvreemd en weer terecht

TERHERNE De vermiste boot van het Kameleondorp is terecht. Een nieuw opgerichte oudejaarsploeg uit Haskerhorne, Geitenfok de Wiite sik, had de boot gekaapt.

De boot is op 21 december gestolen uit de loods van Steven de Jong in Hartwerd. Stefan de Lange van het Kameleondorp kreeg maandagmorgen rond 10 uur een telefoontje dat de boot in het bezit was van de oudejaarsploeg.

De ploeg bestaat uit zes mannen: Evert van der Wiel, Anne Minnesma, Gerben Stronkhorst, Remmelt Nijdam, Einte Minnesma en Julian van den Berg, allen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. ,,Drie jaar geleden is het idee ontstaan om een oudejaarsploeg op te richten, maar het kwam er nooit van”, zegt Anne Minnesma. ,,We dachten: no moat it mar wêze.”

De keuze voor de Kameleonboot was snel gemaakt. ,,Die komt vast wel in het nieuws, dachten wij. Ook omdat de serie dit jaar op televisie komt.” Waar de boot in de afgelopen twee weken is gestald, wil Minnesma niet zeggen. ,,Maar we zijn heel zorgvuldig met de boot omgesprongen.”

De boot staat weer veiling in het Kameleondorp.

 • Verjaardagsfeestje vieren?

  Kom met je vriendjes en vriendinnetjes je verjaardag vieren op het Kameleon eiland, een compleet programma vol avontuur.

  Lees meer
 • Schoolreizen en schoolkampen

  Wij hebben nog een paar opties voor een avontuurlijk klasse uitje, volledig begeleid dagprogramma, educatief en belevenisvol

  Lees meer
 • 2e paasdag, Opening watersportseizoen

  De winter is voorbij, de temperaturen gaan omhoog, tijd voor "Opening Watersportseizoen 2018" op 2 april van 11u tot 17u Net als voorgaande jaren trapt Terherne het nieuwe seizoen weer af tijdens het paasweekend. Dit doen we al jaren 2e...

  Lees meer
 • Kameleonboot ontvreemd en weer terecht

  TERHERNE De vermiste boot van het Kameleondorp is terecht. Een nieuw opgerichte oudejaarsploeg uit Haskerhorne, Geitenfok de Wiite sik, had de boot gekaapt. De boot is op 21 december gestolen uit de loods van Steven de Jong in Hartwerd. Stefan ...

  Lees meer
Meer nieuws