Kerst bij Kameleondorp

Het Kameleondorp heeft zich gehuld in een kerstsfeer vol verhalen. Kom naar Terherne en speel met je gezin zelf de hoofdrol in een Kameleonverhaal wat tot een goed einde gebracht moet worden. De dorpelingen van Lenten zijn namelijk druk doende om één en ander in kerstsferen te brengen. Maak ook kennis met het âld Far, een kanaal dat vroeger dwars door Terherne liep. Bij smederij Klinkhamer wordt hierover verteld.

Oud maar toch nieuw

Terug naar de tijd dat er kofschepen gebouwd werden en komelkers woonden in Terherne. Tijdens de kerstvakantie vertelt een histotolk over de geschiedenis en langvervlogen tijden. En spannend nieuws, in juni 2017 lanceert Terherne een app waarin Hielke en Sietse de historie van Terherne en het âld Far zichtbaar maken. Oud in een nieuw jasje.

Oud-Hollandse spelen nét even anders

Op het overdekte speelerf van Paal43 brandt de kachel en kan heerlijk vertoeft worden; hapje, drankje, spelen van oud hollandse spelletjes en een pizzaatje bakken. En dan niet de standaard oud-hollandse spelletjes. Denk aan een reuze-sjoelbak, giga jenga, ei-hijsen, spijkerslaan, indoor zandbak, leeshoekje, speelhoek en meer. Oftewel, vermaak voor jong en oud.

Openingstijden: de gehele kerstvakantie van 12.00 tot 17.00 uur, ook 2e kerstdag.

(Niet open op 24, 25 en 31 december)

Entree en Prijzen

Entree Dorp Lenten, Paal43, tentoonstelling en pizzaatje & drinken

€12.75

Entree dorp Lenten, Paal 43 en tentoonstelling

€  7.50

- vanaf 6 jaar (0-2 jaar gratis en 3-5 jaar ½ geld)

 


Benieuwd wat je nog meer bij Kameleon Terherne kunt beleven?
Kijk bij 'Dagje uit' en vind de activiteit die bij je past.

 • Verjaardagsfeestje

  Een warm welkom in de boot, zingen voor de jarige(n) en met elkaar beleven en spelen op het eiland.

  Lees meer
 • Groepen en families

  Familiefeest, verjaardag, clubuitje of wat jullie groep ook bindt. Samen maken wij een programma op maat.

  Lees meer
 • Schoolreisje of schoolkamp?

  Een begeleidt en inhoudelijk schoolprogramma wat zich door de jaren heen ruimschoots bewezen heeft, iedereen beleefd Kameleon Terherne in zijn volle glorie. Met beleving en natuureducatie op het Kameleon eiland en in het dorp L...

  Lees meer
 • Genomineerd voor het leukste uitje van Friesland

  Stemmen?! Wederom genomineerd voor het leukste uitje van Friesland!  Stemmen kan tot en met 4 november bij de ANWB. Mogen wij rekenen op jouw stem? Met vrolijke groet, Team Kameleon Terherne  

  Lees meer
Meer nieuws