Kinderboekendag 2016

TERHERNE – Op zondag 16 oktober is de 16e editie van de kinderboekendag. Alle activiteiten zijn gratis en staan in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Oma’s en opa’s, voor altijd jong.
Voor de hele familie zijn overal in het dorp activiteiten. Achter de Kameleonboerderij, in Paal43, is een nieuwe en tweedehands boekenmarkt, zijn er voorstellingen van Arnold Dijkstra en muziek voorstellingen van Sander Metz en het opa en oma koor.
Kinderen kunnen zich laten schminken, broodjes bakken of met Tomke op de foto. 
In het Kameleondorp staan de Kameleonhelden Hielke en Sietse en smid Klinkhamer paraat. In de grote keuken van de Kameleonboerderij vertoont de kookclub van verzorgingshuis ‘Leppehiem’ hun kookkunsten en is er een proeverij van hapjes uit grootmoederstijd. Ook kan één ieder meedoen aan diverse workshops als breien en punniken. Bij de Blije Papagaai kunnen de kinderen volop creatief aan de slag.

‘Mijn te gekke oma’
In dorpshuis De Buorkerij is een prachtige familievoorstelling van STT ‘Mijn te gekke oma’. ‘Mijn te gekke oma’ is een toegankelijke en liefdevolle voorstelling over de vriendschap van een kleinkind en haar oma die aan een 'vergeetziekte' lijdt. Tussen de voorstellingen zijn er muzikale optredens van de Boarnster blazers.
Voor iedereen die zich jong voelt is er een heuse skelterrace, naar het boek ‘Skelte wol in skelter’ van Joke Scheffer.
In een museale-bus, zo oud als oma en opa, treedt de jonge theatermaker, Folkert Wesseling, op met de voorstelling Bussterbaarlik.

Boekenkist-wedstrijd
Om 13.00 uur vindt voor de Kameleonboerderij de openingshandeling en prijsuitreiking van de boekenkistwedstrijd plaats.
Kinderen van deelnemende scholen hebben aardappelkistjes ingericht naar aanleiding van een boek passend bij het thema ‘oma’s en opa’. De kistjes zijn de hele dag voor het publiek te bewonderen in ‘de Poaskepleats’. 
Een heuse DJ-opa zal op swingende wijze de dag openen.
De activiteiten in het dorp vinden plaats van 13.00 tot 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk.
Meer informatie is te vinden op www.kinderboekendag.nl en op facebook.
Foto: foto Nantko

 • Verjaardagsfeestje

  Een warm welkom met limonade en suikerbrood, speuren in Lenten, Kameleonfilm, zelf smeden, spelen en poffertjes bakken + limo

  Lees meer
 • Groepen en families

  Familiefeest, verjaardag, clubuitje of wat jullie groep ook bindt. Samen maken wij een programma op maat.

  Lees meer
 • Scholen

  Wij hebben nog een paar opties voor een avontuurlijk klasse uitje, volledig begeleid dagprogramma, educatief en belevenisvol

  Lees meer
 • Geopend in de kerstvakantie

  Wij zijn open !! Kom langs en beleef de leukste binnen avonturen van 22 december t/m 6 januari (m.u.v. 1e kerstdag en nieuwsjaarsdag) in Kameleondorp Terherne.  Kom gezellig op de koffie in Kameleoncafé Vrolijk, voorkom jij e...

  Lees meer
 • ProefdeKunst

  Kunstroute in Friesland met binnen- en buitenexposities, muziek, theater en culinaire verrassingen, op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018. In het sfeervolle watersportdorp Terherne is komende herfstvakantie voor de zevende keer P...

  Lees meer
Meer nieuws