Kameleon Terherne, de mensen en de organsatie

Oud maar toch nieuw
Dat is het motto waarmee wij op 1 januari 2010 een doorstart hebben gemaakt met de Kameleon. Het Kameleon boek  is voor ons nog lang niet uit. Elke dag is weer een avontuur en dit doen we dan ook met veel plezier. Maar dat wat we doen, kunnen we niet alleen, wij prijzen ons dan ook rijk met de mensen om ons heen die de Kameleon een warm hart toedragen…..  

Kameleon Terherne is opgericht in 2009 door twee oud-werknemers van het voormalige Kameleon Avontuur. Na roerige tijden in het Kameleondorp is besloten om het Kameleonavontuur op te delen in twee bedrijven. Namelijk Paal43(Kameleonboerderij) en wij, Kameleon Terherne.

In februari 2012 heeft Kameleon Terherne alle activiteiten van Paal43 overgenomen en de naam Paal43 laten varen. Hierdoor hebben wij nog meer mogelijkheden om zowel bij goed als slecht weer een volledige Kameleonbeleving te bieden. Het Kameleon gevoel hebben we dan ook weer terug gebracht in de Kameleonboerderij.

Stichtingen 'Vrienden van de Kameleon' en 'Erven Hotze de Roos'

Kameleon Terherne werkt nauw samen met de stichtingen 'Vrienden van de Kameleon' en 'Erven Hotze de Roos'. Hiervoor zijn verschillende redenen, maar misschien wel de belangrijkste is het behoud van het Kameleon ideaal.

Ons Ideaal

Het Kameleon ideaal is het gevoel dat we allemaal held van de boerensloot kunnen zijn, dat we durven opkomen voor elkaar, dat we anders zijn maar elkaar kunnen helpen, dat we kunnen samenwerken, natuur ontdekken en beleven. En dit alles overgoten met een gezonde dosis humor en het opdoen van leerzame ervaringen. Met natuurlijke risico's bieden wij goed te overwinnen uitdagingen, het aangaan van  van deze uitdagingen leidt tot een succes- en of leerervaring voor jong en oud.

Nop de Graaf en Stefan de LangeIn onze programma's vind je al deze eigenschappen terug. Hoewel we het vaak onderdompelen in de Kameleonsfeer zijn het eigenlijk de waarden en normen die in onze maatschappij als groot goed worden gezien.

De drijvende krachten van Kameleon Terherne zijn Nop de Graaf, met zijn therapeutische achtergrond en als ontwikkelaar van het Kameleoneiland en Stefan de Lange, met zijn onderwijs achtergrond, leerkracht basisonderwijs en zijn werkervaring op het Kameleoneiland.