Schoolreis en Schoolkamp

Scholen mogen wij ontvangen voor een belevenisvol, educatief en actief schooluitje. 

Onder professionele begeleiding een compleet verzorgd schoolprogramma dat zich door de jaren heen ruimschoots bewezen heeft. Met beleving, samenwerken en natuureducatie bij het schoolreisje "Kameleon eiland en dorpje Lenten", maar ook cultuur, educatie en plezier in één bij het schoolreisje. Onze programma's kenmerken zich door beleven en spelen in een omgeving met natuurlijke uitdagingen. Kennismaken met de elementen water, aarde, vuur en lucht door het te beleven en te doen!

Arrangement op maat

Wil je net even iets anders? Dan bieden we graag een arrangement op maat. Denk niet alleen aan de basisschool, maar ook het voortgezet- en het beroepsonderwijs hebben wij veel te bieden. 

Neem gerust contact met ons op voor maatwerk, een offerte, meer informatie of je reservering.

Basis onderwijs

 • Schoolreis Kameleon Avontureneiland en Kameleonboerderij (dorp Lenten)

  Een complete Kameleon beleving krijg je door zowel het Avontureneiland én Kameleondorp te bezoeken. Tijdens deze schoolreis bezoeken we, begeleid door een Kameleonfiguur, Lenten, het dorpje uit de boeken, waar de grote doe en ontdekkingstocht is. En tussen de middag varen we met de boerenpraam naar het Avontureneiland voor een warme hap met limonade en een educatief en leuk programma waarin we actief samenwerken, de natuur beleven en kennis maken met de vier natuur elementen, water, aarde, vuur en lucht. Plezier en beleving staan hoog in ons vaandel!

  €22,50 per kind  

  Folder Schoolreisje

 • Schoolreis Bûter, brea en griene tsiis

  Dit schoolreisprogramma is volledig onder professionele begeleiding. We starten met een praamtocht naar de Mariahoeve, bekend uit de 1e film. Na ons bezoek aan deze boerderij waar we melk met een flinke laag room halen, varen we richting het avonturen eiland en maken we onze eigen lunch op het open vuur. Eenmaal op het eiland maken we eerst kennis met de vier natuur elementen water, aarde, vuur en lucht en aansluitend met de friese sage van Grutte Pier met zijn Bûter, brea en griene tsiis. In de middag gaan we echte eiland activiteiten doen die in het teken staan van samenwerking en natuurbeleving. 

  €25,- per kind   (max. 25 leerlingen)

  Folder Bûter, Brea en Griene Tsiis

 • Schoolkamp

  Heerlijk het platteland beleven en dat met de hele klas! Kameleon Terherne biedt een grotendeels begeleid kamp in het hart van Friesland. Wij vinden het zelf prachtig om een schoolkamp te ontvangen. Gedurende de dag, van tien tot vier, bieden wij een gevarieerd programma, een dag vol beleving, samenwerken en nog veel meer. Leerkrachten kunnen actief meedoen of langs de zijlijn genieten van alle activiteiten en belevenissen van de groep. 

  De combinatie met het slapen bij de boer of op het eiland en het zeer gevarieerde programma, natuurlijk het eiland bezoek maar ook de praamtocht naar de polder en het zelf schutten van de sluis, maakt dit kamp een waar avontuur waarbij iedereen zich Hielke of “Sietskje” kan voelen. Kies voor kamperen op het Avontureneiland of verblijf in de kampeerboerderij van familie Hettinga. 

  €66,- per kind 
   

  Folder Schoolkamp

Voortgezet en beroepsonderwijs

 • Introductie en teambuilding

  Onze introductiedag is een goede teambuilding methode gericht op de leerlingen en studenten uit het voortgezet- en het beroepsonderwijs. Deze dag staat in het teken van kennismaken met elkaar en de vier elementen van de natuur, water, aarde, vuur en lucht. De leerlingen en studenten gaan onder begeleiding eenvoudige maar zeer effectieve activiteiten beleven waarbij samenwerking van groot belang is. Ga maar eens vlotvaren met een schuit die 5000 kilo weegt of leid elkaar geblinddoekt door het moeras!

  Het introductie programma is altijd maatwerk, wij passen het programma aan op de groep.  En inclusief lunch! 

  Vanaf € 16,- per persoon. Dit arrangement duurt 4,5 uur.  

  Voor meer informatie of specifieke wensen, neem contact met ons op.